Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pochvala Roberta Kaliňáka za budovanie armády nie je na mieste. Je to skôr nebezpečné ako chvályhodné

.juraj Petrovič .názory

Newsfilter Denníka N pochválil Roberta Kaliňáka za to, že údajne v rozpore s rétorikou Roberta Fica a ďalších, posilňuje obranyschopnosť Slovenska. Aj tým, že chce do armády nalákať prakticky „hocikoho“ a platiť za účasť v aktívnych zálohách pomerne veľké peniaze.

Juraj Petrovič

tento postoj ku Kaliňákovým aktivitám môže byť pochopiteľný, ale je chybný. Snaha vidieť aspoň nejaké pozitíva v marazme súčasného vládnutia ignoruje zásadné problémy, ktoré Kaliňákove aktivity prinášajú.

Robertovi Kaliňákovi ide v prvom rade o biznis. Tak vyzerajú aj jeho nákupy pre armádu. Chaotické výstrely do tmy, raz nejaké vrtuľníky bez výzbroje, potom zas húfnice v počte pre asi jeden a pol vojenskej jednotky. Teraz sa zas ide pustiť do budovania armádnych počtov a aktívnych záloh.

Otázkou, ktorú si treba klásť je, na základe čoho sa tak rozhodol? Kde je ucelená stratégia budovania slovenských ozbrojených síl? Kde je jasne povedané, ako má slovenská armáda vyzerať, aké úlohy má v rámci NATO plniť a čoho má byť schopná v prípade napadnutia Slovenska, než nám stihnú prísť spojenci na pomoc? Nič z toho Kaliňák nezverejnil. Pretože nič také nemá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite