Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo si 35 rokov klameme?

.štefan Hríb .názory .téma

Čo najviac charakterizuje dnešné Slovensko? Je to návrat uneseného štátu, absencia životne potrebných reforiem alebo neúnosné zhrubnutie verejného priestoru? To všetko platí, ale Slovensku aktuálne dominuje lož.

Štefan Hríb

slovensko nebolo nikdy od roku 1989 štátom, v ktorom sa diskutuje najmä o tom, ako majú vyzerať jeho dane, kultúra, školstvo, zahraničná politika či zdravotníctvo. Sme krajina, v ktorej sa už tridsaťpäť rokov bije najmä elementárna pravda s hrubou lžou. Znie to až romanticky, ale v skutočnosti je to otupný typ sporu, ktorý fatálne brzdí rozvoj tejto krajiny. 

V skratke – hrubo klamali bývalí komunisti, keď podrývali prechod Československa k slobode, potom hrubo klamali mečiarovci, ktorí za národ ukrývali svoj prízemný materializmus, potom hrubo klamali ich faktickí nástupcovia, ktorí svoj hlad po moci a majetku ukryli za nálepku sociálna demokracia, nedávno hrubo klamal pán Matovič, ktorý za boj s korupciou ukryl vlastnú zákernosť a neschopnosť spolupracovať s kýmkoľvek, a napokon hrubo klame aj celá dnešná koalícia, ktorá za Cyrila, Metoda a boj s rakovinou liberalizmu a progresivizmu ukryla návrat uneseného štátu a dych vyrážajúcu nekultúrnosť. 

Takto nevyzerá budovanie, ale dlhodobé búranie základov štátu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite