Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Mariana Jaslovského: Gangy kolaborantov

.marian Jaslovský .názory .názory

Pokiaľ vám po tom srdce piští, môžete požiadať o dočasný pobyt v Rusku. Byť bratmi Rusov však vždy znamenalo prinajlepšom neslobodu.

Marian Jaslovský

ohne v marci 1969 

Politika do športu nepatrí: to je naozaj kardinálna hlúposť. Patrí a v modernej histórii vždy patrila. Spomeňme Hitlerovu nacistickú olympiádu v roku 1936 a celé fungovanie športu v dejinách Sovietskeho zväzu/Ruska, štátom riadený doping a propagandistické využitie. V marci 1969 zvíťazilo na majstrovstvách sveta v Helsinkách dvakrát Československo nad Sovietmi, teda okupantmi. Do ulíc vyšli davy (vtedy ešte nebol obuškový zákon) a oslavovali. 

V uliciach horeli spontánne rozložené ohne a aj moja mama, ktorú zo športu zaujímalo nanajvýš bicyklovanie do práce, hodila v tom nadšení do ohňa novú šatku. Bolo to silné a zúfalé. Strih: 52 percent hokejových klubov súhlasilo s účasťou hráčov z KHL v reprezentácii, 10 sa zdržalo, proti bolo 38 percent. Ja už ani neviem, ako to komentovať. Lenže kto to obhajuje, trepe. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite