Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Vrátili sme sa pred rok 2020 – a teraz?

.štefan Hríb .názory .politika

Vymenovanie Pavla Gašpara do čela tajnej služby ukončilo bizarný oblúk, ktorým sa Slovensko vrátilo pred rok 2020. Unesený štát prežil klinickú smrť, prezbrojil a vrátil sa do prvých línií. Čo všetko to znamená pre Slovensko?

Štefan Hríb

bola to nádejná doba. Lídri uneseného štátu odchádzali v roku 2018 z funkcií, neskôr odchádzali aj zo Smeru. Ľudia ako Robert Kaliňák a Tibor Gašpar pri pohľade na námestia chápali, že v politike už nemajú miesto, a po voľbách 2020 išlo celej ich garnitúre už len o minimalizáciu trestov a finančných strát. V Smere neostal okrem predsedu nikto dôležitý (preto sú dnes ministrami páni Blanár a Kamenický), a aj samotný Robert Fico rozumel, že ide o koniec jeho éry. Infantilný výkon predošlej vlády spolu s pandémiou, infláciou a cynickým posunom Smeru k extrému však tento nezvratný trend zvrátili.

prečo vládne Robert Fico?

Najprv sa pomerne rýchlo ukázalo, že Hlas nemá na líderstvo, a tak sa do čela opozície vrátil Smer. Súčasne sa silám uneseného štátu podarilo cez tajnú službu a svojich ľudí v polícii zdiskreditovať zápas o očistu skorumpovaného štátu, takže vo voľbách 2023 to už verejnosť nepovažovala za prioritu ani za svoju povinnosť voči rodinám Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Smer popritom brutálnym spôsobom a lžami komunistického typu celé tri roky ničil povesť hlavy štátu, médií a občianskej spoločnosti a vzhľadom k zraniteľnej povahe našej pamäti sa mu to podarilo – a to až do tej miery, že dnes ich buď ovláda (prezident), alebo cieľavedome likviduje (médiá a občianska spoločnosť). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite