Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tento týždeň môže byť poriadne dramatický

.eugen Korda .názory

Predseda SaS vyhlásil, že opozícia využije nezhody vo vládnej koalícii, osloví niekoľko koaličných poslancov a do čela parlamentu navrhne zvoliť Františka Mikloška. Ten už kedysi, krátko po prvých slobodných voľbách, tento post zastával.

Eugen Korda

dnes .týždňu povrdil, že túto ponuku neodmietol, ale je realista a nevie si predstaviť, že by k takejto dramatickej zmene na čele parlamentu mohlo prísť.  Pravdou však je aj to, že z prostredia Smeru a určite nie bez vedomia Roberta Fica prišla ponuka, aby sa KDH stalo súčasťou vládnej koalície. Predsedom parlamentu by sa potom stal niekto z tejto strany. 

Koalíciu by tak tvorili Smer, Hlas, SNS a KDH. Prečo takáto ponuka? Robert Fico má totiž už dosť Dankovho vydierania a verí, že takto by sa mu podarilo zabezpečiť väčšiu stabilitu vládnej koalície a mohol by večne nespokojného predsedu SNS držať pekne pod krkom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite