Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Roger Waters: Algoritmy a poškodenie mozgu

.marian Jaslovský .názory

Roger Waters mal narodeniny a mne sa Facebook zmenil na Watersbook. Ten starý muž so zlým pohľadom ma zaplavil zo všetkých strán a nebolo pred ním úniku. Akoby toto bolo to najdôležitejšie čo sa stalo vo svete za posledné mesiace: Že Waters sa dožil 81 rokov. Môžem si za to sám a je to dosť hrozivý príbeh. A nie kvôli jednému pomýlenému hudobníkovi.

Marian Jaslovský

že Roger Waters je hanebný zjav, čistý antisemita, sympatizant putinizmu, je pre mnohých úplne zrejmé. Napísal som o ňom článok, že je advokát genocídy a o tom, ako v Berlíne podupal pamiatku holokaustu a Anny Frankovej. Takže k tomuto sa vracať nebudem. 

Čo sa týka Facebooku, ten v poslednom čase začína na nás skúšať, či by sa nám náhodou nepáčilo táto a hentá stránka a verejná fanúšikovská skupina a tých pokusov je dosť. Keďže nás pozná, tak zasa až také sprostosti nám pod nos nestrká, no a na mňa to niekedy skúša s rockovými stránkami. Tak sa stalo, že som natrafil na niekoľko gratulácií k narodeninám tohto „génia“. Vždy som si ich zo zaujímavosti rozklikol a zaujalo ma, ako sa líši skupina od skupiny, stránka od stránky. V niektorých prevládalo čisté zbožňovanie a objavovalo sa „veľký človek, humanista, odporca izraelskej genocídy“ a v niektorých úplne opačné reakcie. Niektoré meme boli naozaj vtipné, niektoré sarkastické a zaznamenal som aj plno dáviacich tváričiek, ktoré inak nemám rád, ale v prípade Watersa sa mi to zdá celkom primeraná fyzická reakcia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite