Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb z New Yorku: Debata roka alebo v čom je Amerika stále veľká

.štefan Hríb .názory

Keď sa u nás zrútil komunistický režim, otvorili sa zadrátované hranice a povolili sa svetové televízie, po Husákovi a Jakešovi bolo až estetickým zážitkom sledovať diskusie svetových politikov. Čo z toho ostalo v dnešnej Amerike?

Štefan Hríb

v prvom rade, základný rozdiel medzi slobodným svetom a totalitnými štátmi ostal rovnaký. Kamala Harris podala Donaldovi Trumpovi na úvod diskusie ruku, zatiaľ čo iný názor v Rusku či Číne sa trestá väzením, výbuchom lietadla či pádom z okna. Ale niečo sa zmenilo.

Pán Trump napríklad povedal, že jeho súperka nenávidí Izrael a ak by vyhrala voľby, Izrael do dvoch rokov prestane existovať. A tiež povedal, že zločinci a duševne chorí ľudia z celého sveta zaplavujú Ameriku a jedia pritom Američanom psy. Takýto extrém slov na najvyššej úrovni pred 35 rokmi nebol. Keď som to počul, cítil som sa úplne ako doma, hoci som to sledoval v newyorskej Chelsea.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite