Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa zhudobňuje Trumpovo vyhlásenie, že imigranti jedia mačky a psy?

.marian Jaslovský .názory

Donald Trump zopakoval v debate s Kamalou Harris už aj predtým celkom úspešný hoax, že imigranti v Springfielde (žije tam veľká enkláva Haiťanov) kradnú obyvateľom mačky a psy a jedia ich.

Marian Jaslovský

nie som zďaleka geopolitický expert ako moji kolegovia, ale tipol by som si, že táto blbina by mohla mať v rámci kampane pre Trumpa dosť neblahodarné následky. Pretože vyvolala extrémne silnú reakciu, v ktorej prevládal humor. A to je, ako vieme, nebezpečný protivník. „Smích je neskonale dobrý, není však dobré mít ho za zády“, ako spievajú klasici. 

Totiž: Okamžite sa strhol internetový folklór a vyrojili sa memečká a iné vtipné obrázky. Kráľom sociálnych sietí sa však stal juhoafrický multiinštrumentalista a producent The Kiffness so songom Eating the Cats ft. Donald Trump (Debate Remix), v ktorom vysamploval inkriminovanú časť Trumpovho prejavu a urobil „okolo neho“ pesničku Eating the Cats ft. Donald Trump (Debate Remix), kde využíva aj zvuky zvierat. Čo je jeho obľúbený spôsob tvorby.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite