Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo sa stalo odvolaním Michala Šimečku

.marína Gálisová .štefan Hríb .františek Mikloško .martin Mojžiš .peter Zajac .názory .politika

Odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu znamená – vzhľadom na spôsob, udávané dôvody aj rozpravu v parlamente – návrat pred rok 1998. Mentalitou hlasujúcich sa dokonca vracia do Ficovej komunistickej mladosti spred roka 1989. Premiér Fico teda zašiel ešte ďalej než expremiér Mečiar.

Marína Gálisová

politika dnešnej vlády Roberta Fica znamená definitívne pokračovanie a prekračovanie spôsobu spravovania krajiny Vladimírom Mečiarom, ktoré dostalo v deväťdesiatych rokoch pomenovanie mečiarizmus a iliberálna demokracia. Dnes skôr hovoríme o putinovskom autokratizme a novom totalitarizme. Deje sa to vo všetkých oblastiach verejného života, v oblasti právneho štátu, v protidemokratickom okliešťovaní osobných slobôd, barbarskom výkone spravodlivosti, v politike vedúcej k rozvratu ekonomiky a masívnemu znižovaniu životnej úrovne, v politike odklonu od členstva v Európskej únii a NATO a príklonu k Rusku a jeho civilizačnému prepadu, v kultúrnom primitivizme, zdravotníctve nedbalom o zdravie ľudí, v kamuflovaní vzdelanostných deficitov a simulovaní vzdelanostnej revolúcie. 

Odvolanie Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu znamená radikálnu svojvôľu v oblasti parlamentnej demokracie a vzhľadom na udávané dôvody a parlamentnú rozpravu aj definitívne prekonanie mečiarovskej personálnej politiky Zlatej Idky. Premiér Fico ide v Mečiarových stopách a v niečom ešte ďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite