Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico nesklamal. Opozíciu obvinil z neschopnosti priniesť riešenie

.eugen Korda .názory

Stalo sa presne to, čo musel každý racionálne uvažujúci človek ešte pred tým Ficom zorganizovaným stretnutím predpokladať. Dve z troch opozičných strán neprozreteľne vliezli do pasce, ktorú im Robert Fico nastavil, a ten im to po rokovaní zrátal.

Eugen Korda

samozrejme, na ničom sa nedohodli, a veď jemu o to ani nešlo. Predseda vlády jednoducho potreboval lídrov dvoch opozičných strán dostať k stolu a potom na nich verejne zaútočiť. Vraj nemajú žiadne riešenie. Tvrdí, že nepočul od zástupcov Progresívneho Slovenska a Kresťanskodemokratického hnutia žiadne konkrétne návrhy ku konsolidácii verejných financií. On to aj vlastne vedel, len sa o tom chcel presvedčiť na vlastné oči a uši a jeho podozrenie o totálnej neschopnosti rebelujúcej opozície sa potvrdilo. 

Šimečka a Majerský podľa predsedu vlády na stretnutí uznali, že zlý stav verejných financií, ktoré tu zanechala predchádzajúca vláda, treba riešiť, ale oni nevedia ako. Jediné konkrétne opatrenie, s ktorým prišli, je, že žiadajú zmraziť platy poslancov a členov vlády, s čím vraj súhlasí, nemá s tým žiadny problém. Tak do toho, pán premiér! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite