Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: O stretnutí na Úrade vlády

.štefan Hríb .názory

Otázka, či mala opozícia prijať pozvanie na Úrad vlády ku konsolidácií verejných financií, je zdanlivo ľahká. Ale keďže časť opozície prišla a časť nie, bude užitočné pokúsiť sa zodpovedať ju trochu s odstupom.

Štefan Hríb

je samozrejmé, že pozvanie zo strany premiéra nemalo za cieľ vypočuť si dobré nápady opozície a zrealizovať ich. Išlo o snahu vtiahnuť opozíciu do vládnej konsolidácie a súčasne ju pred verejnosťou označiť za neschopnú priniesť lepšie riešenie. To sa aj stalo, premiér národu oznámil, že opozícia súhlasí s potrebnosťou konsolidácie (pravda), len nemá žiadne rozumné nápady, ako ju uskutočniť inak (lož). Z tohto samotného sa zdá jasné, že opozícia na stretnutie nemala ísť, lebo jej to poškodilo.

Lenže – o stretnutí nehovoril len premiér, ale aj vedenie PS a KDH. A tí hovorili priamo z Úradu vlády, so štátnou vlajkou za sebou, úplne opačné veci – že nápady majú, ale vláda na ne nikdy nereagovala (pravda), že vláda takmer nešetrí na chode štátu, zato od miliónov ľudí vyberá príliš (pravda), že sebe pritom zvýšila platy a renty (pravda). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite