Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robí opozícia dosť? Kedy konečne určí debatu?

.marína Gálisová .názory

Robert Fico nezaháľa. Odkedy prišiel do vlády, určuje debatu, jej témy a tempo. On rozhoduje o tom, kedy sa nejaká téma vytiahne aj kedy sa s ňou skončí. Toto je podstata jeho úspechu, nič iné.

Marína Gálisová

všimnite si, že Robert Fico v skutočnosti žiadne riešenia neponúka. Jeho konsolidácia nie je premyslená ani vyvážená ani férová. Jeho búranie inštitúcií právneho štátu neprináša žiadne zlepšenie života – naopak, prináša nám len zvýšenie kriminality, malej i veľkej, ohrozuje Slovensko odobratím eurofondov a znížením životnej úrovne, a navyše vytrháva Slovensko zo štruktúr, kde je Slovensko bezpečné. Toto sú fakty.

Lenže v politike sú dôležitejšie pocity. Politické prostredie totiž zásadne tvorí mienka voličov – takže ten, kto tvorí mienku voličov, má v politike navrch.

A tu má Robert Fico pred opozíciou stále náskok, ako ten súdruh Lenin z Válkovej básne sa pozerá svetu na hodiny a je vždy o pol kroka vpredu. Vyťahuje témy z rukáva, raz neonacisti na Ukrajine, raz šimečkovské sprisahanie, raz genderová ideológia a nekonečné počty (už sami nevieme, či pohlaví alebo toaliet). On rozhodne, kedy sa téma vytiahne a kedy sa s ňou skončí, pozorujete? Ani to šimečkovské sprisahanie neťahal Robert Fico ako tému čo i len o sekundu dlhšie, než bolo nevyhnutné pre oznámenie konsolidácie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite