Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vziať konečne Ficovi z rúk iniciatívu

.marína Gálisová .názory

Robert Fico nezaháľa. Odkedy prišiel do vlády, určuje debatu, jej témy a tempo. On rozhoduje o tom, kedy sa nejaká téma vytiahne aj kedy sa s ňou skončí. Toto je podstata jeho úspechu, nič iné.

Marína Gálisová

všimnite si, že Robert Fico v skutočnosti žiadne riešenia neponúka. Jeho konsolidácia nie je premyslená ani vyvážená ani férová. Jeho búranie inštitúcií právneho štátu neprináša žiadne zlepšenie života – naopak, prináša nám len zvýšenie kriminality, malej i veľkej, ohrozuje Slovensko odobratím eurofondov a znížením životnej úrovne, a navyše vytrháva Slovensko zo štruktúr, kde je Slovensko bezpečné. Toto sú fakty.

Lenže v politike sú dôležitejšie pocity. Politické prostredie totiž zásadne tvorí mienka voličov – takže ten, kto tvorí mienku voličov, má v politike navrch.

A tu má Robert Fico pred opozíciou stále náskok, ako ten súdruh Lenin z Válkovej básne sa pozerá svetu na hodiny a je vždy o pol kroka vpredu. Vyťahuje témy z rukáva, raz neonacisti na Ukrajine, raz šimečkovské sprisahanie, raz genderová ideológia a nekonečné počty (už sami nevieme, či pohlaví alebo toaliet). On rozhodne, kedy sa téma vytiahne a kedy sa s ňou skončí, pozorujete? Ani to šimečkovské sprisahanie neťahal Robert Fico ako tému čo i len o sekundu dlhšie, než bolo nevyhnutné pre oznámenie konsolidácie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite