Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Referendum alebo prečo sú percentá pre Demokratov a OĽaNO stratené

.štefan Hríb .názory

Súčasná vláda poškodzuje Slovensko v mnohých oblastiach, a preto je správne usilovať sa o jej čo najkratšie trvanie. Ale spôsob, aký predostreli Demokrati, a spor, ktorý preto vedú s materským hnutím pána Matoviča, je dôkazom o takej sebeckosti oboch zoskupení, ktorá viedla k návratu Smeru, a teraz vedie k jeho posilneniu.

Štefan Hríb

keď sa o skrátenie volebného obdobia cestou referenda usilovala bývalá opozícia, bolo jej pripomínané, že Smer predtým opakovane hlásal čosi o 4 rokoch ako jedinom správnom výsledku volieb. Bola to rozumná pripomienka slov, ktoré stratili váhu.

Dnes prichádzajú so snahou skrátiť volebné obdobie cestou referenda ľudia bývalej koalície. A pridávajú aj referendové otázky o rente premiéra a obnovení špeciálnej prokuratúry a NAKA (akoby sme ani neboli zastupiteľská demokracia). Ale keďže slová stratili váhu, nezaoberajme sa nimi a pozrime sa radšej na motivácie a dôsledky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite