Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Logika antisemitizmu, eskalácie a koalície

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Generálny tajomník OSN vyzýva na umiernenosť Izrael, akoby on mal kľúče od vojny či mieru. Nie Irán, ktorý sa zaprisahal vymazať Izrael z mapy. Nie Hamas, ktorý je príčinou utrpenia Gazy, nie Hizballáh, ktorý je príčinou skazy Libanonu. Má to logiku? Jedine ak logiku antisemitov, podľa ktorej za všetko vždy môžu Židia, sionisti, Izrael.

Marína Gálisová

logika antisemitizmu

Irán zaútočil na Izrael dvomi stovkami rakiet. Mstil sa za zásah Izraela proti teroristom z Hizballáhu, živeným z Iránu, ktorí sa zahniezdili v Libanone. A svet sa ľaká stupňovania napätia a vojny na Strednom východe. Akoby sa zrazu prebudil, hoci vojna v regióne prebieha dávno a jej najakútnejšiu fázu začal 7. novembra 2023 Hamas, ktorý je spojenec Hizballáhu a rovnako ako on chránenec Iránu, útokom na izraelských civilistov. Hľa, paradox. A druhý paradox: Generálny tajomník OSN vyzýva na umiernenosť Izrael, akoby on mal kľúče od vojny či mieru. Nie Irán, ktorý sa zaprisahal vymazať Izrael z mapy. Nie Hamas, ktorý je príčinou utrpenia Gazy, nie Hizballáh, ktorý je príčinou skazy Libanonu. Má to logiku? Jedine ak logiku antisemitov, podľa ktorej za všetko vždy môžu Židia, sionisti, Izrael.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite