Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biskupi o Huliakovi alebo Ako sa z tmy vynára šanca pre Slovensko

.marína Gálisová .názory

Vypočítavať dôkazy, že Slovensko je na tom zle, a dôvody, prečo je na tom zle, je už pomaly ohratý deprimujúci refrén. Akoby nás dusila tma.

Marína Gálisová

áno, je to také zlé, že to môže byť ešte oveľa horšie. Robert Fico a jeho kohorta ničí túto spoločnosť sériou krokov, ktoré majú za cieľ deštrukciu všetkého normálneho, spravodlivého slobodymilovného, tvorivého a demokratického na Slovensku. A predsa je jasné, že presne týmito krokmi si proti sebe zároveň vytvára protitlak.

Často to vyzerá, že ten protitlak proti arogancii súčasnej politickej moci nie je dostačujúci. Že nepohne dostatočne veľkým množstvom ľudí a neinšpiruje k spolupráci aj medzi názorovo vzdialenými stranami demokratického spektra.

Nie je to však vždy pravda. Napríklad v týchto dňoch sa odohrala jedna nádejná udalosť. Hoci takmer zanikla vo vrave dní, jej dôležitosť je obrovská. Bolo to vyjadrenie k politickému dianiu od organizácie, ktorá si absolútnu väčšinu času dáva záležať, aby zdôrazňovala svoju neutralitu. Vyjadrenie Konferencie biskupov Slovenska k správaniu Rudolfa Huliaka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite