Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ťapákovci sú v kultúre už rok. Ťapáková pridala svoju trochu do nenávisti

.marian Jaslovský .názory

To, čo sa deje v kultúre od nástupu vlády národnej nenávisti a deštrukcie hodnôt, netreba nejako zdôrazňovať. Už nikto neráta, v ktorom mínusovom poschodí sme v tomto šialenom výťahu. A ak si hovoríte, že za Mečiara to bolo predsa len (v kultúre) horšie, tak nebolo.

Marian Jaslovský

táto situácia sa dá porovnávať len s 50. rokmi, kedy polia ohrozovala americká kapitalistická mandelinka zemiaková a šéfkami kultúrnych inštitúcii sa stávali kadejakí lumpenproletári, ktorí sa možno vyznali v živočíšnej výrobe, ktorá má od divadla dosť ďaleko. Však, pani Vojáčeková.

A ak si aj myslíme, že sme obrnení, tak to občas silne pichne, silno. Proti tomuto typu bolesti sa nedá vytvoriť imunita. Ťapáková začala normalizáciu SND na veľkú radosť luzy, ktorá, ceriac hnilé zuby, a vykrikuje „dobre im tak, boha, parazitom umeleckým“.  

Akurát tí „paraziti“ sú českí herci a škandál sa teda už týka aj ich. A ešte sa týka aj Islandu, pretože hra vznikla na základe textu literáta Sjóna, ktorý je okrem iného aj autorom textov pre Björk. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite