Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Túži Peter Pellegrini po rešpekte až tak, že sa kvôli tomu vzbúri?

.marína Gálisová .názory

Ako sme v .týždni písali už pred časom, vo veľkej téme nazvanej Nesvornosť svorky, v koalícii sú trenice a pnutia a línie, pozdĺž ktorých prebieha praskanie. Dnes ho už vidieť úplne zreteľne, ale odhadovať jeho ďalší vývoj by bolo trúfalosťou.

Marína Gálisová

tak ako je rozhodne trúfalosťou vkladať nádeje do aktérov toho praskania – dúfať, že z nich časom budú spojenci dobra. Napríklad do Petra Pellegriniho.

Áno, Peter Pellegrini vyvolal v pár komentátoroch záchvev nádeje. Áno, má to isté dôvody. Kritizoval splnomocnenca vlády Petra Kotlára – že takto sa k vedeckému poznaniu nespráva ani severokórejský diktátor Kim Čong-un. Odkázal koalícii, aby sa nehašterila, zvozil konsolidačný balík, z ktorého chce vraj podpísať iba jeho časť, ba odmieta aj prijať demisiu ministerky Dolinkovej, aby rezort zdravotníctva nezostal bez pána či panej. Plus urobil ešte zopár ďalších vecí, ktoré by sa azda dali vysvetľovať ako mierna vzbura voči Robertovi Ficovi. 

Dá sa však z tejto „vzbury“ usudzovať, že Peter Pellegrini a možno aj niektorí ďalší ľudia v Hlase našli svoju sebaúctu? A dá sa očakávať, že z týchto ľudí môžu byť časom spojenci demokratických síl? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite