Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako môže demokratický tábor získať voličov koalície

.štefan Hríb .názory .editoriál

Opakované volebné výhry HZDS a neskôr Smeru sa môžu zdať nepochopiteľné – obe zoskupenia predsa znižujú šance ľudí na lepší život a súčasne ohrozujú základné záujmy Slovenskej republiky. Tak prečo ich dokola volia státisíce ľudí?

Štefan Hríb

je samozrejmé, že HZDS a neskôr Smer využívajú na svoje výhry nezodpovedný populizmus. Samozrejmé tiež je, že obe zoskupenia sa v honbe za percentami vždy obracali na to horšie v nás, od závisti cez malú toleranciu k menšinám, strach z nového až po odpor k slobode. A samozrejmé je aj to, že HZDS aj Smer vždy sľubovali opatrovateľský štát, ktorý z nás sníme bremeno zodpovednosti. 

V tom všetkom sú majstri. Ale je to dostatočné vysvetlenie ich desaťročia trvajúcej dominancie? Veď obe zoskupenia sa vždy znovu utopili v korupcii a zneužívaní štátu, pričom nedokázali Slovensko posunúť k čomukoľvek lepšiemu, takže to milióny ľudí opakovane pocítili na vlastných životoch, peňaženkách, zdraví a špeciálne dôchodcovia aj na vzdelaní a perspektíve svojich milovaných detí a vnúčat. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite