Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je Juraj Blanár z teflónu?

.marína Gálisová .názory

Europoslanec, ktorého meno sa nevyslovuje, navštívil štát, ktorého meno je symbolom žravého imperializmu. Na Červenom námestí sa hanebne podlizuje agresorovi. Tá farba krvi okolo neho kričí, ale jemu je to jedno.

Marína Gálisová

a nielen jemu je to jedno. Minister zahraničia Slovenskej republiky má tiež šialene posunuté hodnoty.

Malá odbočka. Mala som tú možnosť sedieť na tlačovke pri stretnutí ministrov zahraničia V4 v Prahe pár metrov oproti Jurajovi Blanárovi. Bol to surreálny zážitok. Nie pre kvalitu jeho angličtiny, tá je našťastie nepodstatná. Ale pre kvalitu toho, čo rozprával – to bolo a je kľúčové.

Stál tam – samozrejme, v jednej tónine s ministrom zahraničia Maďarska, s ktorým si mohutne drukovali – ako zástupca stredoeurópskej malosti. Ako reprezentant neochoty reálne podporiť Ukrajinu, menší štát, ktorého hranice boli narušené, proti agresívnemu Rusku, omnoho väčšiemu a výbojnému štátu, pre ktorý hranice nič neznamenajú.

Vzpieralo sa to rozumu. Je totiž dosť jasné, prečo sa Maďarsko nemieni vymedziť proti ruskému prístupu odhrýzania z území iných krajín. Orbán totiž o niečom podobnom stále sníva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite