Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako prežiť za zlých čias

.marian Jaslovský .názory .téma

Ostrovy pozitívnej deviácie je už riadne klišéovitý termín, ale nevyhneme sa mu. Ľudia prežili najťažšie časy len vďaka súdržnosti, vytvárajúc ostrovy. U nás najťažšie možné časy zďaleka neprežívame, ale téma porovnávania s obdobím rezistencie v bývalom režime alebo v časoch mečiarizmu začala byť aktuálna.

Marian Jaslovský

totiž to, čo sa na Slovensku deje, už vplýva na nás deštruktívne a my sa musíme brániť. V nasledujúcom texte si spomenieme na minulosť a pouvažujeme, ako môžeme prekonať súčasné nervovoparalytické obdobie bez nejakých deštruktívnych sprievodných javov a trvalých následkov.

stýkať sa

Ľudia sú základ. Opäť to znie ako múdro z gýčovitých memečiek s vychádzajúcim slnkom, ale vážne, potrebujeme sa. A ukazuje sa, že sa potrebujeme fyzicky, nielen na Messengeri. Osobný kontakt je iný ako virtuálny. Kľúčové slovo je zľahka hipstersky znejúce: komunita. Fungujúca komunita urobí z A-B prepojení sieť. 

Ľudia, ktorí sú veľmi zamestnaní, sa spravidla stretávajú buď so svojimi blízkymi dlhoročnými priateľmi, alebo s ostatnými ľuďmi účelovo: Potrebujem niečo vyriešiť? Mám nejaký biznis? Mám skúšku kapely? Nedávno som sa s človekom, ktorý je môj dlhoročný „kamoš“ na Facebooku stretol osobne. Bolo to veľmi osviežujúce. Naozaj, Messenger na vzťahy nestačí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite