Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Maja, Fero a Vlado

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Udalosti posledných dní komentuje Martin Mojžiš.

Martin Mojžiš

maja

Tento týždeň mi volala Maja Smreková. Od januára plánujeme robiť v .klube pod lampou sériu debát o slovenskom školstve, od celkového pohľadu z vtáčej perspektívy až po pohľad z perspektívy krta vŕtajúceho sa v detailoch. Hovorili sme už o konkrétnych hosťoch, ktorých tam chceme pozvať, aj o tom, na čo sa ich chceme pýtať. Celá iniciatíva vyšla zo skupiny učiteľov, ktorí sa stále snažia učiť na základných a stredných školách inak, než je v kraji zvykom. 

K tomu však treba vytvoriť vhodné prostredie, ktoré bude dobré učenie podporovať a nie obmedzovať. Máme tu vytvorené také prostredie? Alebo nie celkom také, ale dá sa to vylepšiť rôznymi drobnými úpravami? Alebo to prostredie vôbec nie je vhodné a celé vzdelávanie treba zásadne reformovať? Tieto otázky si niektorí učitelia neúnavne už roky kladú a nemienia v tom prestať. Neviem, či si to Hamlet uvedomoval, ale niečo aj vonia v štáte dánskom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite