Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa dá prehrať krajina, ak vám vlastná bublina neustále tľapká po pleci a lajkuje videjká na Instagrame. Opozícia, kde ste?

.juraj Petrovič .názory

V Púchove, kadiaľ chodíme na chalupu, je na ceste tesne za vjazdom do mesta billboard. Od začiatku ruskej agresie na Ukrajine tam bola ukrajinská vlajka a jednoduchá veta: „Ukrajinci bojujú aj za našu slobodu!“. Občas na billboard niekto nakreslil „Z“, občas bol zľahka dokreslený. Ale o chvíľu bol znovu prelepený.

Juraj Petrovič

pred výročím sovietskej invázie sa obrázok na billboarde zmenil na historickú fotku okupantského tanku a text na ňom hovorí o tom, ako nás Rusi obsadili a koľko bolo obetí, emigrantov a zastrelených na hranici. 

Vždy, keď okolo toho billboardu idem, hovorím si, že ten, kto ho vlastní alebo má prenajatý, robí v malom to, čo už dávno mala začať robiť slovenská opozícia. 

Koalícia skutočne nešetrí zdrojmi pre náplň kvalitnej opozičnej kampane. Od nesplnených sľubov, napríklad lacných potravín, zvyšovania daní a životných nákladov, cez zvyšovanie vlastných platov až po chaos a hádky, ktoré sľubovala ukončiť ak jej voliči dajú hlas. O bláznovstvách Kotlára, šafárení Šimkovičovej a kolapse slovenského zdravotníctva v priamom prenose ani nehovoriac. 

„Ficova drahota“ či „Ficova chudoba“ sú napríklad úderné heslá, ktorými by skoordinovaná opozícia mohla postupne oblepiť celú republiku. Znovu a znovu. Nestačí, ak si na to opozičné strany spomenú rok, či nebodaj tri mesiace pred voľbami. Slovenský volič je konzervatívny a funguje často na autopilot. Ak sa mu dostatočne dlho a dostatočne intenzívne prezentuje nejaký názor, ale často aj len heslo, tak si ho osvojí a potom, možno aj len podvedome, podľa toho koná. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite