Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kaliňák a babylonské zmätenie pojmov

.marína Gálisová .názory

Pojmy ako totalita, totalitný, diktatúra či fašizmus by mali byť vyhradené tomu, čo skutočne zodpovedá ich obsahu. Inak vzniká chaos, z ktorého profitujú tí najhorší medzi nami.

Marína Gálisová

je doba čudesného, až babylonského zmätenia pojmov. Dnes sa Georgeom Orwellom a jeho slávnymi románmi Zvieracia farma a 1984 oháňa kadekto. Zaklínajú sa ním ľudia, ktorí uctievajú vojnový slovenský štát a radi by rehabilitovali jeho prezidenta, vojnového zločinca Jozefa Tisa. Totalitné rysy nachádzajú v čomkoľvek sa im zachce: v preventívnych zdravotných opatreniach, v postupoch Európskej únie, v bezhotovostnom platobnom styku. V spojenectve Slovenska so západnou civilizáciou. Ba dokonca aj obrancovia proti ruskej totalite v Rusku a proti ruskej agresii na Ukrajine sú pre nich fašisti. Prečo to v skutočnosti robia?

Zmätenie pojmov je také obrovské, že sa od ministra obrany Roberta Kaliňáka dozvieme, že najväčším problémom vládnej koalície je to, že sa za rok vládnutia nedokázala vyrovnať s „režimom rokov 2020 až 2023“. A dokonca sa vraj nezaobídeme „bez toho, aby sme založili úrad na vyšetrenie zločinov predchádzajúceho režimu“. Toto sú slová Roberta Kaliňáka. Takto šialene definuje obdobie, keď nevládol Robert Fico a s ním on: ako režim, ktorý páchal zločiny. Ako režim, ktorého zločiny bude musieť vyšetriť nejaký špeciálny úrad, ktorý táto koalícia založí! 

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite