Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev a umelé kvety

.eva Čobejová .názory

Enviromentálna subkomisia pri Konferencii biskupov Slovenska vyzvala veriacich, aby dali prednosť prirodzenej kráse živých či sušených kvetov a vencov na hroboch. Je to chvályhodné?

Eva Čobejová

Subkomisia pri KBS vysvetlila, že plastové náhrady kvetov síce vydržia dlhšie, ale sú veľkou záťažou pre naše životné prostredie, za ktoré ako kresťania nesú zodpovednosť. A vraj umelé vence, kvety a plastové kahancové kryty ani nie sú dôstojným estetickým riešením hodným pamiatky na našich zosnulých.
Najprv ma milo prekvapilo, že Konferencia biskupov Slovenska má aj niečo také ako environmentálnu subkomisiu. Potom mi to však prišlo čudné, akoby Katolícka cirkev neodolala módnym enviromentalistickým trendom a poslušne sa zaradila k zeleným aktivistom. Možno prídu aj výzvy na triedenie odpadu, nepoužívanie igelitových tašiek či jednorazových plienok. Zdá sa to síce pekná agenda, ale na jej šírenie je tu dosť iných subjektov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite