Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zatknutie našej Yoani

.jaroslav Daniška .názory

Kubánska blogerka Yoani Sánchezová bola podľa viacerých médií zatknutá, informáciu priniesli aj oficiálne kubánske zdroje.

Yoani, či skôr Johanka, ako ju začal familiárne volať kolega grafik Bruno Glasa, mala v .týždni uplynulé dva roky svoj stĺpček. Boli sme súčasťou medzinárodnej siete a z jej blogu prekladali časť jej textov. Boli to texty, ako čitatelia .týždňa vedia, ktoré písala citlivá a pozorná žena.

Striktne vzaté, nebola to kubánska opozičná politička, skôr opozičná novinárka. Písala o tom, čím žila. Nedostatok mäsa v obchodoch, špinavá pitná voda, dezolátne toalety na školách, o živote na ostrove, kde nemožno slobodne vyplávať na more, ale aj o perzekúciách kubánskych disidentov, ich vytrvalosti aj vnútorných sporoch, o ich hladovkách aj snoch, o živote tamojších prorežimných oportunistov a cynikov, o ich korupcii, aj o návšteve pápeža Benedikta či charaktere tých dvoch starcov, bratov Castrovcov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite