Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlyhanie arcibiskupa

.jaroslav Daniška .názory

Nechcel som už o tejto téme písať. Dával som za pravdu ľuďom v mojom okolí, ktorí opakovali, že pitvanie tohto sporu prinesie viac škody, ako úžitku. Už preto, že stavia proti sebe otcov a synov. Len ťažko môže byť niečo horšie a bolestnejšie.

Napriek tomu mlčať nemôžem.  Nielen kvôli tomu, čo sa stalo v nedeľu v televízii, ale najmä z obavy, čo sa ešte môže stať. Posledné mediálne vstúpenia arcibiskupa Bezáka, obzvlášť tie z nedele, znamenajú prelom.

Arcibiskup Bezák porušil vlastné záväzky (o sabatickom roku), cirkevné nariadenia (o mlčaní) a aj nepísaný džentlmenský kódex, že ak sa s niekým súkromne rozprávate, nezneužijete to proti nemu pred masami ľudí, keď sa navyše dotyčný ani nemôže brániť (rozhovory s arcibiskupom Zvolenským).

Ale keby bolo len pritom, zostal by som ticho. Napokon, kto chcel, ten videl. Arcibiskup hovoril na Českej televízii, na Markíze, na TA3, v SME aj u nás v .týždni. Vždy hovoril, že je to posledné vyjadrenie pre médiá a nikdy jeho slovo neplatilo. Pritom v celej kauze sa nič neposunulo ani o milimeter a pápež na svojom rozhodnutí trvá.

Zmenilo sa len jedno. Pápež bude mať po uplynulej nedeli dobrý dôvod, aby sa s arcibiskupom Bezákom nikdy nestretol.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite