Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový .týždeň: Česká tragikomédia

.martin Hanus .názory

Vo vydaní .týždňa, ktoré je v predaji od pondelka 24. júna, si môžete okrem iného prečítať:

Témou čísla sú šokujúce udalosti v Česku. Hlavné texty pre nás napísali dvaja výborní českí komentátori: Tomáš Němeček opisuje „desať dní, ktoré otriasli Českom“ a aj to, prečo sa nálada medzi novinármi začína obracať proti vyšetrovateľom. Daniel Kaiser je autorom profilu Petra Nečasa, v ktorom okrem iného píše: „Vo vzduchu sa vznáša otázka, či politika nie je remeslo iba pre určitý typ ľudí: alfasamcov. K nim Nečas nikdy nepatril – ani vtedy nie, keď sa o to snažil.“

Kým v Česku prokuratúra a polícia idú po krku takzvaným kmotrom a sú dokonca schopné zvaliť premiéra, na Slovensku čelíme opačnému extrému. Marek Vagovič sa zaoberá postavou novozvoleného generálneho prokurátora a premiérovho priateľa Jaromíra Čižnára – samozrejme, ústavne pochybný až škandalózny spôsob jeho zvolenia nedáva veľkú šancu na to, aby po Kočnerovom priateľovi Trnkovi prišla zásadná zmena, na to sa Čižnár až príliš zviazal so Smerom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite