Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moja Pohoda

.marek Vagovič .názory

Na trenčianske letisko som prišiel až v sobotu okolo pol druhej popoludní. Za tých pár hodín som videl niekoľko slušných koncertov, len jeden si však budem pamätať minimálne do ďalšej Pohody.

Marek Vagovič

Najskôr som v stane .týždňa spolu s Eugenom Kordom diskutoval o investigatívnej žurnalistike, slovenských novinároch, Ficovi, Gorile, kauze vojenských tajných, aj o stave pravice. Prišlo veľa mladých ľudí, ktorí kládli zaujímavé otázky: napriek skepse, ktorá zamorila verejný priestor po zdrvujúcom volebnom víťazstve Smeru, som mal pocit, že to s nami nie je až také zlé. Títo mladí ľudia nechcú rezignovať.

Potom som sa vybral na hip-hop. Vedľa stanu .týždňa totiž koncertoval môj obľúbený český raper Kato s kapelou Prago Union. Podali slušný výkon, ľudia sa bavili, hoci Kato rozhodne nie je žiadny mainstream. Jeho texty patria k najlepším na českej aj slovenskej hip-hopovej scéne, také obraty, vtipné prirovnania a slovné hračky tu nemá nikto.  

Po koncerte Prago Union som sa trochu motal po letisku, aby som zistil, že je také veľké, že lepšie je sedieť v tráve a všetko sledovať z diaľky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite