Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Máme šancu zaujať?

.juraj Kušnierik .názory

V sobotu bude nultý ročník festivalu Waves Bratislava. Pri tej príležitosti si nemožno nepoložiť otázku, či má slovenská hudba šancu zaujať aj mimo hraníc Slovenska.

Juraj Kušnierik

V roku 2009 sa Nanna, hudbu milujúca tínedžerka z islandského vidieka rozhodla svoje pomerne naivné, ešte vlastne detské pesničky spievať s bohatším hudobným doprovodom a tak oslovila zopár kamarátov, ktorí dokázali zvládnuť hudobné nástroje na úrovni prvého stupňa ZUŠ.

Takto vznikla kapela, ktorá sa zúčastnila súťaže islandských kapiel Músiktilraunir. Súťaž vyhrali. Odmenou bola účasť na Iceland Airwaves 2010, kde vystúpili v maličkom klube, ktorý napriek tomu nebol celkom plný, no bolo v ňom "tvrdé jadro" fanúšikov kapely. Bol som tam, kapela bola fajn, ale zdalo sa mi to naivné a neveľmi objavné, hoci (ako je na Islande zvykom) dobre zahrané a zaspievané. Keďže Iceland Airwaves je festival "showcaseový", je na ňom veľa "hudobných profesionálov" z Ameriky a Európy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite