Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako vznikala reportáž o zakázaných knihách

.eugen Korda .názory

Po tom, ako sa mi dostala do rúk informácia o tom, že niektoré kníhkupectvá zamerané na predaj kresťanskej literatúry nebudú predávať knihy, v ktorých sa objavuje meno Róbert Bezák, som sa pokúšal spojiť s hovorcom Konferencie biskupov Slovenska.

Eugen Korda

 Jeho telefón bol však vypnutý. Na sekretariáte mi oznámili, že sa do práce vráti v pondelok popoludní, pretože je v zahraničí na duchovných cvičeniach. V pondelok popoludní však telefón nereagoval.  Zatelefonoval som teda biskupovi Haľkovi. Chcel som sa dozvedieť, či Konferencia biskupov Slovenska dala niektorým kníhkupectvám nejaké odporúčanie,či príkaz tieto knihy nepredávať. Odpovede som sa nedočkal, naopak, bol som obvinený z manipulácie faktov. S tým, že si pán biskup neželá zverejniť ani len to, že mi nechcel odpovedať. A pri tom stačilo málo – potvrdiť alebo vyvrátiť zákaz, či odporúčanie, alebo povedať neviem. Nechcel som pána biskupa uraziť, chcel som len vedieť, ako sa veci majú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite