Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hračka v Dunaji

.juraj Kušnierik .názory

Vo štvrtok, 20. marca vystúpi v bratislavskom KC Dunaj anglická skupina TOY. Rozprávali sme sa s jej frontmanom, spevákom a gitaristom Tomom Dougallom.

Juraj Kušnierik

V roku 2011 vydala prvý singel nová brightonská skupina TOY. Tvorili ju traja členovia skupiny s bizarným názvom Joe Lean & The Jing Jang Jong, bubeník Charlie Salvidge a hráčka na klávesy, v civile zdravotná sestra záchrannej služby, Alejandra Diez. Kapela následne predskakovala známejšej skupine The Horrors, s ktorou ju viažu priateľské aj “pracovné” vzťahy (basgitarista Maxim Barron hrá v kapele Cat’s Eyes, “bokovke” speváka The Horrors Farisa Badwana). V roku 2012 vyšiel (pozoruhodný) debutový a v roku 2013 (lepší, zovretejší, o čosi temnejší) druhý album kapely. Pri popise ich hudby sa ťažko vyhnúť slovu “psychedélia” – je to totiž hudba uhrančivá, tajomná, zvukovo bohatá, fantasticá a pritom je to stále intenzívny gitarový rock.

S gitaristom a spevákom TOY Tomom Dougallom sme telefonovali, keď sa kapela presúvala tourbusom medzi dvomi koncertami kdesi v Nórsku.

Čo bolo pred rokom 2011, kedy skupina TOY vydala svoj prvý singel?

Prechádzame cez tunel, tak mi prepáč, ak by sa spojenie prerušilo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite