Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudba zo záhrobia

.peter Bálik .názory

Zombíci. Oživnuté mŕtvoly z hororových filmov. Živia sa ľudským mäsom a pretvárajú ľudí na svoju podobu. Ale pozor, zombíci skutočne existujú. Žijú v hudobnom priemysle, ale nejdú si po nás, len po naše peniaze.

Peter Bálik

The Endless River od Pink Floyd, Queen Forever od hardrockovej legendy Queen a The Cry Of Love od Jimiho Hendrixa sú tri rozdielne typy posmrtných albumov, ktoré vyšli po smrti ich autorov. Niektoré z nich vznikli z podivných dôvodov, väčšinou pre profit, iné sú dôstojnou súčasťou diskografie umelca.  

Hudobný priemysel musí byť na tom fakt zle, keď jedna z najväčších udalostí hudobnej jesene, keď je trh zaplavený množstvom nových titulov, sa spolieha na album, ktorý bol nahratý pred dvadsiatimi rokmi. The Endless River je označovaný za nový album od Pink Floyd, no jeho základ vznikol pred dvoma dekádami, keď trojica hudobníkov David Gilmour, Rick Wright a Nick Mason pracovali na albume The Division Bell (1994). Počas týchto sessions však vzniklo toľko hodín hudby, že z nej teraz dokázali zostaviť ešte jednu platňu. 

Floydovská diskutabilná novinka je venovaná Rickovi Wrightovi, ktorý zomrel v roku 2008. Zvyšní členovia ňou chceli poukázať na jeho nesporné klávesové majstrovstvo.  Dá sa na ňu nazerať z dvoch uhlov. Tí, ktorí očakávajú, že The Endless River bude akýmsi doplnkom k The Division Bell, budú viac-menej spokojní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite