Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štipka manažérskeho prístupu, dodatok

.lukáš Krivošík .názory

V najnovšom čísle časopisu .týždeň môže čitateľ nájsť článok s názvom Štipka manažérskeho prístupu.

Lukáš Krivošík

V článku píšem najmä o odporúčaniach publikácie Liečba chorých nemocníc od Lukáša Richtera, Jána Košturiaka a Branislava Sepešiho, v ktorej načrtávajú možnosti ako nemocnice môžu zlepšením manažérskych procesov a vyhľadávaním vnútorných ekonomických príležitostí zlepšiť svoje fungovanie. Popri tom sa zmieňujem o novom internetovom projekte INEKO, ktorý chce porovnávať jednotlivé slovenské nemocnice.

Myslím, že v oboch prípadoch ide o zmysluplné iniciatívy, ktoré si zaslúžili vyzdvihnúť. Avšak v prvom, úvodnom odseku svojho článku sa ako o praktickom príklade pozitívneho komerčného prístupu zmieňujem (nezávisle od vyššie uvedených projektov) o revitalizácii nemocničnej kuchyne v Poprade spoločnosťou Dora Gastro Slovakia. Vo svetle odhalení, s ktorými prišiel tento týždeň denník SME, mám potrebu doslovu.

V pondelok, v rovnaký deň ako vyšiel nový .týždeň, som si v denníku SME so znepokojením prečítal investigatívny materiál V nemocnici prejeme milióny, stopy vedú do Luxemburgu. Spoločnosť Dora Gastro sa tam spomína v súvislostiach, ktoré vzbudzujú otázniky, najmä pokiaľ ide o povahu obstarávania v nemocniciach a o možné prepojenia medzi súťažiacimi firmami. Uvedené súvislosti mi v čase písania môjho článku neboli známe.

Pre náš časopis aj pre mňa osobne je táto situácia nepríjemná a mrzí ma. Aj preto, že článok poukazuje predovšetkým na prospešné iniciatívy a ľudí, ktorí naše zdravotníctvo naozaj pomáhajú zlepšovať.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite