Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Druhá svetová a Chattanooga choo choo

.elena Akácsová .názory

Čo si predstavíte ako prvé, keď počujete slovo Chattanooga? A čo to má spoločné s druhou svetovou vojnou a s naším časopisom?

Elena Akácsová

Môj mladý kolega Filip Olšovský (že je mladý píšem len preto, že jeho vek zohráva v tomto texte dôležitú úlohu) písal o grafickom dizajne a typografii v meste. Spomína tam aj mesto Chattanooga, ktoré sa hrdí viacerými vecami: univerzitou, údajne najrýchlejším internetovým pripojením na západnej pologuli a vlastným písmom nazvaným Chatype.

Prečítala som si to ešte raz. Nie, ani slovo o svetoznámom hite Glenna Millera Chattanooga choo choo (2). Je možné, aby kolega, ktorý píše najmä o hudbe, nikdy nepočul niečom, čo predsa musí poznať absolútne každý? Keď už nie v originále, tak v nejakej spotvorenej československej „ein kessel buntes“ verzii (našla som hneď dve za sebou v jednom videu: najprv Gott, potom nejaký pán Vodička).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite