Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo teraz nie sú Fico s Kaliňákom v Idomeni?

.andrej Bán .názory

Koho tu už dnes zaujímajú utečenci! Dvoch ľudí by ešte mohli. A práve svojim dvom koaličným partnerom by mohol Most-Híd položiť jednu otázku.

Andrej Bán

tá otázka pre Fica s Kaliňákom znie: páni, spomínate si zrejme, posledný deň predvolebnej kampane ste so svojou „mediálnou školou“ neočakávane vycestovali na macedónsko - grécku hranicu, aby ste ukázali, ako (aj) naši policajti bránia Európu pred migračnou vlnou. Nechystáte sa tam opäť?

„Viac ako 10-tisíc utečencov je v Idomeni naďalej v blate, v noci pri ohňoch. Niekoľko týždňov, nie niekoľko dní.“

A teraz zdôvodnenie: bolo to od Fica s Kaliňákom cynické, pretože už v tom čase tam niekoľko dní bolo za plotom pri gréckej dedinke Idomeni uväznených viac ako 14-tisíc utečencov, ktorí sa nemohli dostať na sever. V ťažkých podmienkach, v stanoch a v blate, niektorí pod holým nebom. V neistote, netušiac, čo ich čaká. Od januára sú to podľa OSN prevažne ženy a deti. Tí ľudia dokonca kričali a pískali na záberoch našich médií z tlačovky premiéra a ministra pri tranzitnom tábore Gevgelija.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite