Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trenčín a Slovan. Dva svety

.peter Bálik .názory

Trenčín v pohárovej Európe ukázal, že sa snaží o moderný európsky futbal. To, čo predvádza Slovan Bratislava, je jednoducho hanba.

Peter Bálik

po eufórii z futbalových ME vo Francúzsku sme sa vrátili rýchlo na zem. Pohárová Európa nám opäť ukázala, v akom stave sa nachádza slovenský futbal. AS Trenčín nestačil na Legiu Varšava a Slovan Bratislava na veľmi málo známy lotyšský klub FK Jelgava.

No v hre dvoch slovenských zástupcov bol vidieť obrovský rozdiel. Trenčania síce vypadli, ale Legii boli viac ako vyrovnaným súperom. Hlavne keď si uvedomíme, že vekový priemer nášho tímu nebol ani dvadsaťtri rokov a jeho rozpočet bol dvanásťkrát menší, ako má Legia Varšava. Treba tiež dodať, že Trenčín hral bez niekoľkých opôr z minulej sezóny, no za svoj výkon sa hanbiť nemusí.

Najmä vo Varšave podal veľmi dobrý výkon. Legiu takmer nepustil do vyloženej šance a dokonca nebol ďaleko od dôležitého gólu. Trenčín sa snaží o moderný európsky futbal, neodkopáva lopty a aj pri tlaku súpera ide do kombinácií. Predvádza hru, na ktorú dá skutočne pozerať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite