Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo je Richard Müller nespoznaný?

.peter Bálik .názory

Miro Remo nakrútil ďalší kontroverzný film. Ide o pravdivý pohľad do súkromia speváka Richarda Müllera alebo je to len neúplná výpoveď?

Peter Bálik

do kín sa nedávno dostal nový dokument Mira Rema o živote Richarda Müllera. V tomto čísle som s mladým slovenským dokumentaristom robil rozhovor o tom, ako dokument Nespoznaný vznikal. Sám priznal, že ten zrod nebol najľahší, no to, že mu spevák dovolil dostať sa do úplnej blízkosti, označil za dôkaz jeho „frajeriny“.

Lenže reakcie z Müllerovho tábora na film až také „frajerské“ nie sú. Müllerova partnerka Vanda Wolfová na fejsbúku koncom novembra napísala, že na základe filmu spevák už prišiel o niekoľko dôležitých vystúpení a že film ukázal človeka, ktorého Markus ani ona v skutočnosti nepozná. Ani samotný Müller sa k filmu až tak nemá. Neprišiel na premiéru s vysvetlením, že má program, no ak by mal k dokumentu blízky vzťah, určite by si čas našiel. A neavizuje ho ani na svojej internetovej stránke.

„Ešte poriadne neutíchla hádka okolo Removej Cooltúry a dokumentarista má na rováši ďalší kontroverzný film.“

Tvorcovia v rozhovore priznali, že prvá projekcia, ktorá sa konala na jar tohto roka, sa Müllerovi vôbec nepáčila a takisto viem, že ho dokončovali ešte niekoľko dní pred ohlásenou premiérou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite