Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ak sa chce Fico udržať pri moci, musí zničiť Kiskovu dôveryhodnosť

.eugen Korda .názory

Na úvod niečo o dôvere. Firma, ktorej je Andrej Kiska spolu so svojím bratom majiteľom, urobila chybu. Po daňovej kontrole zaplatila to, čo mala a zaplatila aj pokutu.

Eugen Korda

prezident sa ospravedlnil verejnosti za to, že o tejto kauze neinformoval tak, ako mal, a že tým sklamal niektorých ľudí. Nešlo však o žiaden podvod, ktorý by sa dal označiť ako trestný čin. Predseda vlády nepriek tomu Kiskovi vyhlásil vojnu, označil ho za daňového podvodníka a nedôveryhodnú osobu. 

Pýtam sa, kto to tu hovorí o dôveryhodnosti. Hovorí to muž, ktorý krivo obvinil Ivetu Radičovú z korupcie a keď prišlo na lámanie chleba, nemal odvahu prísť na súd a následne sa expremiérke ospravedlniť. Prečo si slovo „dôveryhodnosť“ berie do úst človek, ktorého dôveryhodnosť je dávno zničená desiatkami megakorupčných škandálov, ktoré sa ako cunami prehnali Slovenskom a on ich vo väčšine prípadov kryl vlastným telom a neváhal k tomu zneužiť ani funkciu predsedu vlády. 

To tu o „dôveryhodnosti“ hovorí politik, ktorý kryl sám seba v škandále spojeným so vznikom jeho strany, keď sa na verejnosť dostali nielen informácie o prapodivnom získaní stoviek miliónov korún na jej činnosť, ale i zmluva, v ktorej sa zaviazal prideliť vysoké štátne funkcie jej donorom z radov vplyvných oligarchov?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite