Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denník z dobrovoľnej karantény, deň druhý

.eugen Korda .názory

Neviem, či budem mať každý deň o čom písať. Ak zistíte, že je to nuda, nečítajte. Ja si takto vypĺňam čas v karanténe.

Eugen Korda

07:45: Ráno ma zobudilo klopkanie dažďových kvapiek na strešné okná. Pozerám na hodiny. Takto dlho som už nespal celé roky. Neviem, čím to bude, ale odhadujem, že sa bojím precitnúť do zlých správ. Ani tá prostata už nie je tým, čo kedysi.

Neviem prečo, ale z ničoho nič mi hlavou prebleskne myšlienka, že ako sa asi cítili Židia, ktorí sa ukrývali pred odvlečením do táborov smrti, kde ich čakala likvidácia v plynových komorách a rošt v kremačnej peci. Ja som doma dobrovoľne zavretý ešte len tri dni, mám čo jesť, môžem vybehnúť na terasu a už som nespokojní a pri správach o pribúdajúcich počtoch nakazených sa začínam báť. Čo to je proti ich strachu? Nič. Čičíkam manželku, ktorú okrem možného ochorenia najviac desí pád akciových trhov. Čo by tí Židia dali za to, ocitnúť sa v našej situácii. Česť ich pamiatke.

09:04: Kto vie, ako sa asi spalo tej skupinke sudcov, nad ktorými sa ústavný súd nezmiloval a vydal ich Špecializovanému trestnému súdu? Asi nič moc. Ale tak im treba. Je to banda gaunerov, ktorí za 30 strieborných ničili naše životy, smiali sa nám do tváre, zneužívali svoju moc nielen na svoje, ale i na obohatenie im podobných zločincov. Len mi pripadá hrozné, že o ich osudoch rozhodovali aj takí sudcovia ako Mamojka a Lašáková. Veď sú z jedného cesta: „Ako by ich jedna mater mala, zlatým povojníčkom bola povíjala“. Ani si radšej nechcem predstaviť, čo by sa dialo, keby vyšiel diabolský plán a tomu súdu šéfoval JUDr. Robert Fico.

Niežeby ich nevydal špeciálnemu súdu, ale celkom určite by im navrhol verejné ospravedlnenie, finančnú satisfakciu a okamžité odvolanie z funkcií tých policajtov, ktorí si dovolili takú nehoráznosť zavrieť ich. Hrôza, čo i len pomyslieť. No, zajtra uvidíme, či si pani bývalá štátna tajomníčka pôjde domov užívať činčilový kožuch, alebo sa bude v teplákoch prechádzať v cele. Tipujem, že nevykĺzne a z Pezinka poputuje pod ochranu väzenskej stráže.

 10:11: Inventúra zásob dopadla celkom dobre. Špajzu mám plnú. Múky mám na pečenie chleba celkom slušnú zásobu. Ale... nič nevydrží večne. Ani úžasné paštétové konzervy od jedného mäsiara z Piešťan. Už sa míňajú. Budem musieť ako mobil pred úplným vybitím prejsť na šetriaci režim. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite