Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radšej sa teraz nestretnime, aby sme sa mohli stretnúť o rok

.eugen Korda .názory

Je to prirodzené. My ľudia sa potrebujeme stretávať. Vždy to tak bolo a vždy bude. Počas blížiacich sa kresťanských sviatkov pociťujeme túto potrebu intenzívnejšie ako vo všedné dni.

Eugen Korda

tie zvláštne pocity blízkosti, ktoré ako fluidum prenikajú našimi telami, sa odohrávajú na celom svete v dušiach a mysliach stoviek miliónov, možno miliárd ľudí.

Je prirodzenou túžbou tráviť tieto dni s niekým, kto zosobňuje našu minulosť (rodičia, starí rodičia) a sprítomňuje našu budúcnosť (deti, vnúčatá). Tieto sviatočné stretnutia nám jedným dychom pripomínajú pominuteľnosť  a zároveň aj nádej pokračovania našich životov v životoch potomkov,  ktorí s nami sedia pri spoločnom stole. Vieme, že aj naše miesto tu raz zostane prázdne a do pripraveného taniera nikto nenaberie kapustnicu.

 Nie darčeky, ale spomienky a blízkosť našich blízkych je to najcennejšie, čo nachádzame pod ozdobenými vianočnými stromčekmi. A ešte je tu Ježiš, ktorý  prichádza povedať, aby sme sa nebáli, lebo nás čaká jeho kráľovstvo. Je to zvláštne, v čase pandémie si zrazu akosi viac uvedomujeme, o čo všetko prichádzame tým, že musíme zostať sedieť doma a nemôcť sa stretnúť s rodinou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite