Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odporcovia slobody sa môžu tešiť. Máme zákon, ktorý slobodu poriadne oklieštil

.eugen Korda .názory

Treba jasne povedať, že tento zákon v podstate nepôjde zrušiť. Je totiž skoro nepredstaviteľné, že niekedy v budúcnosti sa nájde dostatočný počet poslancov, ktorí by tento zlý a o našu slobodu okliešťujúci ústavný zákon zrušil.

Eugen Korda

budúci vládcovia Slovenska sa tak môžu tešiť. Koalícia, ktorá vyrástla na podhubí „Slušného Slovenska“, im dala do rúk nástroj na zotročenie občanov. 

Stalo sa to v atmosfére, ktorá takýmto zákonom praje a časť verejnosti nebude mať asi žiadny problém zmieriť sa zo stavom, v ktorom sa Slovensko v pondelok 28. decembra ocitlo. V tento deň slobodne zvolení poslanci ukrojili poriadny kus z koláča slobôd, ktoré sme získali po Novembri 1989. 

Možno sa z tohoto zákona raz budú tešiť práve tí, ktorí dnes na hlasovanie do národnej rady neprišli a zákon dlhodobo kritizujú. Oprávnene, to treba jasne povedať. Lenže v pozadí ich slov cítiť dobre ukrývanú radosť z toho, že takýto nástroj moci im spadol do lona zásluhou ich politických oponentov a oni sa ešte môžu pred verejnosťou vydávať za ochrancov demokracie a slobody. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite