Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dilema Veroniky Remišovej

.eugen Korda .názory

Predsedníčka najmenšej koaličnej strany Za ľudí bude musieť v najbližších hodinách urobiť najzávažnejšie rozhodnutie vo svojej politickej kariére. Na výber má dve možnosti.

Eugen Korda

dodržať dohodu, ktorú uzavrela s Richardom Sulíkom a v prípade, že Igor Matovič do stredy neoznámi svoju demisiu, odísť z vlády a stranu Za ľudí následne odviesť do opozície. Nie je to jednoduché rozhodnutie. Pre Veroniku Remišovú by sa tak skončilo, ňou toľko vysnívané pôsobenie v exekutíve a z rôznych pozícií by museli odísť desiatky straníckych nominantov. 

Tento krok by bol však rozumným riešením koaličnej krízy, ktorú vyvolali premiérove prešľapy a jeho totálna neschopnosť riadiť krajinu. Zároveň by tak dodržala svoj záväzok, ktorý pred časom dala koaličnej SaS a zostala by aj naďalej dôveryhodnou političkou. 

Zdá sa však, že čoraz intenzívnejšie uvažuje o tom, že nakoniec predsa len uverí slovám Igora Matoviča, ktorý jej prisľúbil, že

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite