Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico, Pellegrini - falošní ochrancovia demokracie?

.eugen Korda .názory

Je to také priezračné ako voda v jazere. Prečo to nevyužiť, hovoria si títo dvaja páni? Ak nás covid z Indie opäť prevalcuje, ak sa nemocnice budú plniť a ľudia umierať, tak to síce je tragédia, ale treba v tichosti, doma pod perinou dodať, že ako pre koho.

Eugen Korda

oni dvaja budú mať o dôvod viac kričať do celého vesmíru, že táto vláda je neschopná. A v niečom budú mať aj pravdu. Lenže zastaviť šírenie tejto Matovičovej hnusoby by bol poriadny oriešok pre každého. Nebudú stačiť kontroly na hraniciach, nebude stačiť testovanie, nebude stačiť sekvenovanie pozitívnych vzoriek. Nič z toho stačiť nebude. To šírenie poslednej mutácie sa, možno s Božou pomocou, podarí rozložiť na dlhšie obdobie, ale stačiť to na bezstarostný spánok nebude. 

Nemocnice síce možno nebudú praskať vo švíkoch, ale ďalšia pandemická vlna sa preženie našim hospodárstvom tak ako sa tornádo prehnalo južnou Moravou a potom sa už neprestaneme diviť, že nám akosi chýbajú peniaze. 

Im dvom to však vadiť nebude. Veď oni sú mimo, oni sú demokratická opozícia, oni len oprávnene kritizujú. Budú volať po ďalších a ďalších miliónoch eur pre tých, ktorým pandémia opäť zavrela obchody, kaviarne, cestovné kancelárie a fabriky. A keď im ich táto vláda nedá, lebo nebude mať z čoho, tak spustia taký krik, že sa neprestaneme čudovať. Vyženú ľudí do ulíc a žiadať pád vlády. A možno sa im to aj podarí. Lebo veď oni sú zástancovia našich práv a slobôd. Oni strážia naše peňaženky, z ktorých nám síce celé roky tajne kradli peniažky, ale teraz ich strážia o dušu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite