Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eugen Korda: Vláda silných slov a slabých činov

.eugen Korda .názory

Patrím do tej skupiny ľudí, ktorým pravdepodobne v najbližších dňoch či týždňoch pristane na účte nečakaných 300 eur. Mal by som sa tešiť, opak je pravda.

Eugen Korda

igor Matovič síce vyhlásil ochotu staviť sa, že zaočkovať sa príde oveľa viac ľudí ako predpovedal prieskum, ale do stávky nevložil nič. Dokonca už ani svoju dobrú povesť, lebo veď žiadnu veru nemá. Prehajdákal ju pri celoplošnom testovaní a pri vakcíne Sputnik. 

Dajme bokom špekulácie, prečo koaliční partneri nakoniec podľahli jeho vydieraniu a tento dosť drahý experiment odsúhlasili. Uvidíme, koľko seniorov skočí na udičku a rád by som bol, keby sa moje pesimistické predpovede nenaplnili.

Nie je podstatné ani to, že dnes premiér Heger slávnostne a s patričným pátosom v hlase na tlačovej konferencii oznámil, že sa dohodli na tom, ako budú pokračovať v boji s pandémiou. Niečo otvoria, niečo zatvoria, školáci aj pôjdu aj nepôjdu do školy, zaočkovaní a „prekonaní“ vraj budú mať výhody, len nikto nevie povedať dokedy. A vraj „pani prezidentka by sa už konečne mala postaviť za povinné očkovanie“, vyhlásila Veronika Remišová. Všetci pri tom súhlasne mlčali. Chaos a neschopnosť efektívne konať sa snažili prezentovať ako novú silu obrodenej koalície. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite