Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v nedeľu: Pomýlené hlavy politikov

.eugen Korda .názory

Neveriacky pozerám na víkendové debaty. Niektorí politici v nich zubami-nechtami obhajujú svoju neochotu poslať Ukrajine stíhacie lietadlá a protilietadlový systém. Vraj by sme podstatne oslabili svoju obranyschopnosť a mohli by sme nahnevať Putina.

Eugen Korda

nuž, pravdupovediac sadnúť si do tých troch či štyroch Migov, ktoré pred letom našim pilotom do boja pripravia ruskí technici, by som neodporučil ani Robertovi Ficovi. Netreba ani hádať prečo. Jednoducho je vysoko pravdepodobné, že už aj tak typické ruské šlendriánstvo by prerástlo do dobre ukrytej sabotáže. 

Aj keby servis týchto stíhačiek bol úplne v našich rukách, tak s takýmto počtom lietadiel by sme mohli akurát tak rozháňať búrkové mraky nad východným Slovenskom, a nie čeliť „Ivanovi“. 

„Či sa nám to páči alebo nie, je to tak, že čím bude silnejšia Ukrajina, tým budú bezpečnejšie aj naše životy.“

Asi by ten náš protilietadlový systém, ktorý tu hrdzavie od čias, keď sme ho zdedili po rozpadnutom Československu, prípadnému agresorovi spôsobil nejaké škody, ale to, čo nás v skutočnosti teraz chráni, nie je tých pár rakiet, ale naše členstvo v NATO a – povedzme si to na rovinu – Ukrajina. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite