Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nepredstaviteľné — Igor Matovič (tatranský tigor) si porozumel s Erikom Tomášom

.eugen Korda .názory

Predseda OĽaNO a podpredseda Hlasu našli spoločného kandidáta, ktorému by dali hlas v českých prezidentských voľbách. Odhliadnuc od toho, koho preferujú, sú ich vyjadrenia smutným obrazom kvality našej domácej politiky a niektorých politikov.

Eugen Korda

igor Matovič je predsedom (kvázi)hnutia OĽaNO. Bol premiérom a potom ministrom financií. Dnes je síce už len predsedom, tohoto rozpadávajúceho sa zoskupenia ale to nič nemení na tom, že jeho názory rezonujú v spoločnosti.

Erik Tomáš bol dlhoročným poskokom Roberta Fica a Róberta Kaliňáka, štátnym tajomníkom na Ministerstve školstva a nakoniec zradcom, ktorý v časoch najťažších opustil svojho chlebodarcu a predsedu Smeru-SD. Momentálne je podpredsedom Hlasu, teda zoskupenia, ktoré bude po voľbách rozdávať karty. Nie je teda bezvýznamný človek. Igor Matovič síce karty rozdávať nebude, ale cekom určite využije možnosť v predvolebnej kampani mútiť hlavy menej zorientovaným voličom.

Prečo o týchto dvoch mužoch treba hovoriť a čo ich spája? V televíznej diskusii TV Markíza Na telo z ničoho nič našli spoločnú reč. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite