Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Migrácia je vážny problém, nie je však dôvod na paniku, vyhlásila prezidentka

.tasr .redakcia .slovensko

Ako vysvetlila, migrácia nie je problémom iba na Slovensku, ale v celej Európe.

Migrácia je vážny problém, nie je však dôvod na paniku, vyhlásila prezidentka SITA/Diana Černak

migrácia je vážny problém, nie je však dôvod na paniku. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na dnešnej tlačovej besede. Ako vysvetlila, migrácia nie je problémom iba na Slovensku, ale v celej Európe. „Slovensko nie je cieľovou krajinou migrantov, ktorí tu sú. Dôležité je, že polícia posilňuje svoje kapacity, pokiaľ ide o vybavovanie registrácie, pokiaľ ide o udržiavanie verejného poriadku, ale aj o ochranu hraníc spolu s maďarskými kolegami,“ konštatovala prezidentka s tým, že absolútnou prioritou je ochrana a bezpečie slovenských občanov. „Treba sa na problém migrácie pozrieť komplexne a najmä zabezpečovať ochranu vonkajších schengenských hraníc,“ doplnila Čaputová.

Ako ďalej prezidentka uviedla, je pre ňu prekvapujúcim, že Maďarsko pristúpilo k prepusteniu na slobodu prevádzačov, ktorí na prevádzaní ľudí zarábajú. „Tento fakt bude predmetom našich diskusií. Onedlho sa stretnem s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou a budem sa jej na to pýtať. Je to fakt, ktorý netreba prehliadať, pretože to množstvo migrantov, ktoré máme na Slovensku, bolo predtým v Maďarksu a faktom je, že sa k nám dostávajú bez akýchkoľvek problémov,“ uzavrela Čaputová.

K migrácii sa v pondelok vyjadril aj policajný prezident Štefan Hamran: 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite