Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Progresívne Slovensko nepotešili nominácie Smeru-SD na jednotlivé ministerstvá, hovorí Šimečka

.sita .slovensko

Šéfom rezortu diplomacie má byť Juraj Blanár.

Progresívne Slovensko nepotešili nominácie Smeru-SD na jednotlivé ministerstvá, hovorí Šimečka SITA/Milan Illík

hnutie Progresívne Slovensko (PS) nepotešili nominácie strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) na jednotlivé ministerstvá. Líder progresívcov Michal Šimečka tvrdí, že nie je dobrou správou, že ministerstvo zahraničných vecí bude viesť Juraj Blanár (Smer-SD), ktorý nemá skúsenosti s medzinárodnou politikou. 

„Ukazuje to, že žiaden zo slovenských diplomatov už nebol ochotný postaviť sa na čelo rezortu zahraničia. Ukazuje to podľa mňa aj nedostatok odborníkov a kádrov v rámci Smeru-SD na zahraničnú politiku. S pôsobením Roberta Kaliňáka (Smer-SD) zas máme my všetci skúseností až priveľa,“ uviedol na sociálnej sieti.

Dodal, že rozhodnutie ľudí vo voľbách musia rešpektovať, avšak všetkých nominantov budú pozorne sledovať.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico vo štvrtok oznámil nominácie jeho strany na ministrov novej vlády. Ako uviedol na sociálnej sieti, ministrom obrany bude Robert Kaliňák, ministrom financií Ladislav Kamenický, ministrom pôdohospodárstva Richard Takáč, ministrom spravodlivosti Boris Susko a ministrom dopravy Jozef Ráž ml. 

Ministrom zahraničia bude nakoniec Juraj Blanár. Podpredsedom parlamentu za Smer-SD bude podľa Fica Ľuboš Blaha.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite