Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blaha vo svojej kancelárii nahradil portrét prezidentky Che Guevarom

.sita .slovensko

KDH chce Blahu z tohto dôvodu odvolať z funkcie podpredsedu parlamentu.

Blaha vo svojej kancelárii nahradil portrét prezidentky Che Guevarom SITA/Branislav Bibel

kresťanskodemokratické hnutie (KDH) dôrazne odsudzuje dnešné konanie podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu (Smer-SD), ktorý v kancelárii Národnej rady SR odstránil vlajku Európskej únie a portrét prezidentky nahradil portrétom predstaviteľa najradikálnejšieho komunistického krídla Che Guevaru. Uviedlo to hnutie vo svojom stanovisku. Blahu chce z tohto dôvodu odvolať z funkcie podpredsedu parlamentu.

„KDH ako hnutie, ktoré bojovalo proti komunizmu a zasadilo sa za vstup Slovenskej republiky do Európskej únie a medzinárodných štruktúr, s týmto znevažujúcim konaním nesúhlasí, a preto začíname zbierať podpisy za jeho odvolanie z funkcie,“ informovala predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková.

Ernesto Guevara, všeobecne známy ako Che Guevara bol argentínsko-kubánsky lekár a marxistický revolucionár, jeden z hlavných veliteľov partizánskych jednotiek počas kubánskej revolúcie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite